Těstoviny s hráškem, mátou a ricottou

Jídelní plán

Těstoviny s hráškem, mátou a ricottou

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
těstoviny celozrnné 100 g
hrášek mražený 250 g
ricotta, syrovátkový sýr 150 g
sýr parmazánového typu, strouhaný 20 g
čerstvá máta 2 snítky
citronová šťáva, čerstvá 1 lžička
pepř černý mletý 1 špetka
olivový olej 2 lžíce
mléko polotučné 1,5% tuku 0,5 dl
česnek 1 stroužek

Postup přípravy

  1. Těstoviny uvařte dle návodu na obalu. Minutu před koncem vaření přidejte mražený nebo čerstvý hrášek. Prohřejte a slijte. Přidejte najemno nasekanou mátu dle chuti, promíchejte. V mixéru umixujte ricottu s trochou mléka, olivovým olejem, citronovou šťávou, utřeným česnekem, solí a pepřem. Vzniklou omáčku smíchejte s těstovinami. Posypte parmazánem, můžete také poprášit trochou nastrouhané citronové kůry. Mátu lze nahradit například i bazalkovým pestem. Abyste měli omáčku pěkně zelenou, část hrášku můžete rozmixovat spolu s ricottou.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů