Těstoviny s hráškem, mátou a ricottou
- 30m
- 2 porce
- jednoduché
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
těstoviny celozrnné | 100 g |
hrášek mražený | 250 g |
ricotta, syrovátkový sýr | 150 g |
sýr parmazánového typu, strouhaný | 20 g |
čerstvá máta | 2 snítky |
citronová šťáva, čerstvá | 1 lžička |
pepř černý mletý | 1 špetka |
olivový olej | 2 lžíce |
mléko polotučné 1,5% tuku | 0,5 dl |
česnek | 1 stroužek |
Postup přípravy
-
Těstoviny uvařte dle návodu na obalu. Minutu před koncem vaření přidejte mražený nebo čerstvý hrášek. Prohřejte a slijte. Přidejte najemno nasekanou mátu dle chuti, promíchejte. V mixéru umixujte ricottu s trochou mléka, olivovým olejem, citronovou šťávou, utřeným česnekem, solí a pepřem. Vzniklou omáčku smíchejte s těstovinami. Posypte parmazánem, můžete také poprášit trochou nastrouhané citronové kůry. Mátu lze nahradit například i bazalkovým pestem. Abyste měli omáčku pěkně zelenou, část hrášku můžete rozmixovat spolu s ricottou.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů