Těstoviny s hráškem, mátou a ricottou

Jídelní plán

Těstoviny s hráškem, mátou a ricottou

Postup přípravy

  1. Těstoviny uvařte dle návodu na obalu. Minutu před koncem vaření přidejte mražený nebo čerstvý hrášek. Prohřejte a slijte. Přidejte najemno nasekanou mátu dle chuti, promíchejte.

    V mixéru umixujte ricottu s trochou mléka, olivovým olejem, citronovou šťávou, utřeným česnekem, solí a pepřem. Vzniklou omáčku smíchejte s těstovinami. Posypte parmazánem, můžete také poprášit trochou nastrouhané citronové kůry.

    Mátu lze nahradit například i bazalkovým pestem. Abyste měli omáčku pěkně zelenou, část hrášku můžete rozmixovat spolu s ricottou.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte