Těstoviny s hráškem a parmazánem

Adéla Kábelová

Těstoviny s hráškem a parmazánem

Suroviny pro 1 osobu

Čeho Kolik
těstoviny bezvaječné syrové 80 g
pancetta uzená 20 g
hrášek mražený 80 g
cibule sladká, šalotka 1 kus
česnek 1 stroužek
sýr parmazánového typu 10 g
olivový olej 1 lžička

Postup přípravy

  1. Nejprve si podle návodu uvaříme ve vroucí vodě těstoviny. Mezitím na pánev dáme orestovat na kostičky nakrájenou pancettu (pokud nemáme, můžeme použít libovější slaninu). Pokud je pancetta/slanina hodně libová, můžeme přidat trošku olivového oleje. Poté přidáme nakrájenou šalotku a stroužek česneku. Poté přidáme hrášek (můžeme ho předem rozmrazit, ale není to nutně třeba). Osolíme, opepříme a podlijeme trochou vody, ve které se vaří těstoviny. Vše restujeme doměkka, cca 5-10 minut. Podle potřeby můžeme přidat vodu z těstoviny. Na závěr vmícháme těstoviny a ještě krátce společně restujeme, aby se chutě dobře spojili. Na závěr přidáme parmazán, dobře promícháme a můžeme servírovat.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů