Těstoviny s hráškem a parmazánem
- 20m
- 1 porce
- jednoduché
Suroviny pro 1 osobu
Čeho | Kolik |
---|---|
těstoviny bezvaječné syrové | 80 g |
pancetta uzená | 20 g |
hrášek mražený | 80 g |
cibule sladká, šalotka | 1 kus |
česnek | 1 stroužek |
sýr parmazánového typu | 10 g |
olivový olej | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Nejprve si podle návodu uvaříme ve vroucí vodě těstoviny. Mezitím na pánev dáme orestovat na kostičky nakrájenou pancettu (pokud nemáme, můžeme použít libovější slaninu). Pokud je pancetta/slanina hodně libová, můžeme přidat trošku olivového oleje. Poté přidáme nakrájenou šalotku a stroužek česneku. Poté přidáme hrášek (můžeme ho předem rozmrazit, ale není to nutně třeba). Osolíme, opepříme a podlijeme trochou vody, ve které se vaří těstoviny. Vše restujeme doměkka, cca 5-10 minut. Podle potřeby můžeme přidat vodu z těstoviny. Na závěr vmícháme těstoviny a ještě krátce společně restujeme, aby se chutě dobře spojili. Na závěr přidáme parmazán, dobře promícháme a můžeme servírovat.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů