- 20m
- 1 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
80 g |
80 g |
20 g |
20 g |
80 g |
80 g |
1 kus |
1 kus |
1 stroužek |
1 stroužek |
10 g |
10 g |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Nejprve si podle návodu uvaříme ve vroucí vodě těstoviny.
Mezitím na pánev dáme orestovat na kostičky nakrájenou pancettu (pokud nemáme, můžeme použít libovější slaninu). Pokud je pancetta/slanina hodně libová, můžeme přidat trošku olivového oleje. Poté přidáme nakrájenou šalotku a stroužek česneku. Poté přidáme hrášek (můžeme ho předem rozmrazit, ale není to nutně třeba). Osolíme, opepříme a podlijeme trochou vody, ve které se vaří těstoviny. Vše restujeme doměkka, cca 5-10 minut. Podle potřeby můžeme přidat vodu z těstoviny. Na závěr vmícháme těstoviny a ještě krátce společně restujeme, aby se chutě dobře spojili. Na závěr přidáme parmazán, dobře promícháme a můžeme servírovat.
Makronutrienty
68%
17%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 925 kJ | 2 380 kJ |
Kalorická hodnota | 221 kcal | 569 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
31,2 g
2,21 g |
80,3 g
5,68 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 3,12 SVJ | 8,03 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,98 g
2,47 g |
18 g
6,35 g |
Bílkoviny | 7,72 g | 19,9 g |
Sůl | 0,344 g | 0,886 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů