Těstoviny s cizrnou

Adéla Kábelová

Těstoviny s cizrnou

Postup přípravy

  1. Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu. Dáváme pozor, abychom je nepřevařili.

    Na pánvi si orestujeme na olivovém oleji nadrobno nakrájenou šalotku a česnek. Po chvíli přidáme propláchnutou cizrnu. Osolíme, opepříme a přidáme nakrájená rajčata. Společně restujeme a pak přidáme naběračku vody z hrnce, kde vaříme těstoviny. Cizrnu vaříme cca 5 minut. Pak přibližně polovinu objemu pánve dáme do mixéru a umixujeme na krém - v případě potřeby můžeme přidat trochu vody. Krém z cizrny vrátíme do pánve.

    Přidáme do pánve scezené těstoviny a společně promícháme. Ke konci vmícháme část parmazánu a rukolu. Pak už jen servírujeme a ozdobíme parmazánem. Můžeme také pokapat olivovým olejem.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte