- 30m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
150 g |
150 g |
2 hrsti |
2 hrsti |
40 g |
40 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 kus |
1 kus |
2 stroužky |
2 stroužky |
10 kusů |
10 kusů |
140 g |
140 g |
Postup přípravy
-
Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu. Dáváme pozor, abychom je nepřevařili.
Na pánvi si orestujeme na olivovém oleji nadrobno nakrájenou šalotku a česnek. Po chvíli přidáme propláchnutou cizrnu. Osolíme, opepříme a přidáme nakrájená rajčata. Společně restujeme a pak přidáme naběračku vody z hrnce, kde vaříme těstoviny. Cizrnu vaříme cca 5 minut. Pak přibližně polovinu objemu pánve dáme do mixéru a umixujeme na krém - v případě potřeby můžeme přidat trochu vody. Krém z cizrny vrátíme do pánve.
Přidáme do pánve scezené těstoviny a společně promícháme. Ke konci vmícháme část parmazánu a rukolu. Pak už jen servírujeme a ozdobíme parmazánem. Můžeme také pokapat olivovým olejem.
Makronutrienty
63%
19%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 759 kJ | 2 475 kJ |
Kalorická hodnota | 181 kcal | 591 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
24,1 g
0,737 g |
78,7 g
2,4 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,41 SVJ | 7,87 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,05 g
2,02 g |
23 g
6,58 g |
Bílkoviny | 7,27 g | 23,7 g |
Sůl | 0,261 g | 0,85 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů