Těstovinový salát se sušenými rajčaty, cizrnou
Voneguteskní těstovinový salát se sušenými rajčaty, cizrnou, jalapenos a zelenou svěží paprikou, domácím dipem a bylinkama.
- 1h
- 4 porce
- jednoduché
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
těstoviny celozrnné bezvaječné | 400 g |
rajčata sušená v oleji | 100 g |
zelená paprika | 2 kusy |
cizrna, sterilovaná | 400 g |
chilli papričky chalapenos | 10 g |
cibule sladká, šalotka | 1 kus |
citronová šťáva, čerstvá | 2 lžíce |
pepř černý mletý | 0,5 lžičky |
sůl | 0,5 lžičky |
jogurt bílý, rostlinná alternativa | 2 lžíce |
sůl | 1 špetka |
chilli sušené mleté | 2 g |
česnek sušený / granulovaný | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Těstoviny uvaříme v osolené vodě na skus.
-
Do obří mísy dáme : - sušená, v oleji marinovaná rajčata. Hrst nakrájenou na kousky. - olej z oněch rajčat - 2 zelené papriky (maďarské ideálně) nebo bílé - slitá plechova cizrny - hrstička zavařených jalapenos nasekaných na kousky - 2PL štávy z papriček - 3 stébla jarní cibulky - 2PL citronové štávy promícháme.
-
Přidáme uvařené těstoviny vše v míse promchme a přidáme dip
-
bílý natur sojový jogurt, granulovaný česnek, sůl, sladkokyselá chilli - dipu stačí jen malá miska, takže 2PL jogurtu a všeho pak úměrně.
-
Těstoviny, zeleninu, dipík promícháme, přidáme ještě sušené oregáno a čerstvou petržel a čerstvě mletý pepř případně sůl.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů