Těstovinový salát se sušenými rajčaty, cizrnou

Deník pološílené veganky

Voneguteskní těstovinový salát se sušenými rajčaty, cizrnou, jalapenos a zelenou svěží paprikou, domácím dipem a bylinkama.

Těstovinový salát se sušenými rajčaty, cizrnou

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
těstoviny celozrnné bezvaječné 400 g
rajčata sušená v oleji 100 g
zelená paprika 2 kusy
cizrna, sterilovaná 400 g
chilli papričky chalapenos 10 g
cibule sladká, šalotka 1 kus
citronová šťáva, čerstvá 2 lžíce
pepř černý mletý 0,5 lžičky
sůl 0,5 lžičky
jogurt bílý, rostlinná alternativa 2 lžíce
sůl 1 špetka
chilli sušené mleté 2 g
česnek sušený / granulovaný 1 lžička

Postup přípravy

  1. Těstoviny uvaříme v osolené vodě na skus.

  2. Do obří mísy dáme : - sušená, v oleji marinovaná rajčata. Hrst nakrájenou na kousky. - olej z oněch rajčat - 2 zelené papriky (maďarské ideálně) nebo bílé - slitá plechova cizrny - hrstička zavařených jalapenos nasekaných na kousky - 2PL štávy z papriček - 3 stébla jarní cibulky - 2PL citronové štávy promícháme.

  3. Přidáme uvařené těstoviny vše v míse promchme a přidáme dip

  4. bílý natur sojový jogurt, granulovaný česnek, sůl, sladkokyselá chilli - dipu stačí jen malá miska, takže 2PL jogurtu a všeho pak úměrně.

  5. Těstoviny, zeleninu, dipík promícháme, přidáme ještě sušené oregáno a čerstvou petržel a čerstvě mletý pepř případně sůl.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů