TERMIX S KÁVOU
Termix je pro mne top nízkosacharidový dezert. Lahodný a variabilní, velmi oblíbený u všech strávníků.
- 10m
- 6 porcí
- jednoduché
- Jedlé dárky
- Jíme venku
- Lchf, low carb
- Moučníky a dezerty
- Mražení a chlazení
- Párty pro děti
- Primal
- Snídaně
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 6 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
smetana ke šlehání, šlehačka | 200 g |
čokoláda hořká, 70 - 85% | 100 g |
tvaroh měkký tučný | 500 g |
káva zrnková | 10 g |
jahody | 3 hrsti |
zakysaná smetana | 6 lžic |
Postup přípravy
-
V kastrulku si hodně ohřeju šlehačku. Pro sebe používám smetanu 12%, tento termix sloužil hlavně jako dezert pro přátele, čili jsem přilepšila. Do ní nalámu čokoládu, nechám rotpustit a přidám 2 lžičky čerstvě mleté kávy.
-
Vmícháme 2 tvarohy. Připravím si skleničky s víčky, bo jsem převážela ...a já mívám jako snídani do práce. Dáme do lednice. Po ztuhnutí navrstvím nakrájené jahody, přidám zakysanou smetanu a dám zpět do lednice. Dobrota s tou kávou to je veliká!
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů