Termix je pro mne top nízkosacharidový dezert. Lahodný a variabilní, velmi oblíbený u všech strávníků.
- 10m
- 6 porcí
- jednoduché
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
200 g |
200 g |
100 g |
100 g |
500 g |
500 g |
10 g |
10 g |
Navrch | |
3 hrsti |
3 hrsti |
6 lžic |
6 lžic |
Postup přípravy
-
V kastrulku si hodně ohřeju šlehačku. Pro sebe používám smetanu 12%, tento termix sloužil hlavně jako dezert pro přátele, čili jsem přilepšila.
Do ní nalámu čokoládu, nechám rotpustit a přidám 2 lžičky čerstvě mleté kávy.
-
Vmícháme 2 tvarohy.
Připravím si skleničky s víčky, bo jsem převážela ...a já mívám jako snídani do práce.
Dáme do lednice. Po ztuhnutí navrstvím nakrájené jahody, přidám zakysanou smetanu a dám zpět do lednice.
Dobrota s tou kávou to je veliká!
Makronutrienty
28%
20%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 838 kJ | 1 801 kJ |
Kalorická hodnota | 200 kcal | 430 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
8,69 g
5,28 g |
18,7 g
11,3 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,869 SVJ | 1,87 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
16 g
8 g |
34,4 g
17,2 g |
Bílkoviny | 6,07 g | 13 g |
Sůl | 0,055 g | 0,118 g |
Alergeny
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů