Teplý salát z růžičkové kapusty
Růžičkovou kapustu většinou moc nemusím, ale tenhle salát je opravdu výborný. Jeho příprava je rychlá a je tak ideální jako podzimní příloha k masu.
- 15m
- 1 porce
- jednoduché
Suroviny pro 1 osobu
Čeho | Kolik |
---|---|
kapusta růžičková | 200 g |
slanina | 30 g |
olivový olej | 1 lžička |
jablka | 100 g |
sůl | 1 špetka |
pepř černý | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Najdříve odkrojíme konce růžičkové kapusty, omyjeme, překrojíme napůl a nakrájíme na drobné proužky. Na pánev dáme olivový olej a přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a chvíli restujeme. Přidáme kapstičky, minutku zarestujeme a pak přidáme jablko, které nastroháme nahrubo na struhadle. Osolíme, opepříme a restujeme. Trvá to chviličku, max 5 minut. Jde o tom, aby kapusta nebyla tuhá, ale aby měla stále hezkou zelenou barvu.Stačí opravdu chvilička do ovadnutí. Pokud se nám to připaluje, můžeme přidat malinko vody. Ideálně podáváme třeba s nějakým masem nebo rybou.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů