Teplý salát z růžičkové kapusty

Adéla Kábelová

Růžičkovou kapustu většinou moc nemusím, ale tenhle salát je opravdu výborný. Jeho příprava je rychlá a je tak ideální jako podzimní příloha k masu.

Teplý salát z růžičkové kapusty

Suroviny pro 1 osobu

Čeho Kolik
kapusta růžičková 200 g
slanina 30 g
olivový olej 1 lžička
jablka 100 g
sůl 1 špetka
pepř černý 1 špetka

Postup přípravy

  1. Najdříve odkrojíme konce růžičkové kapusty, omyjeme, překrojíme napůl a nakrájíme na drobné proužky. Na pánev dáme olivový olej a přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a chvíli restujeme. Přidáme kapstičky, minutku zarestujeme a pak přidáme jablko, které nastroháme nahrubo na struhadle. Osolíme, opepříme a restujeme. Trvá to chviličku, max 5 minut. Jde o tom, aby kapusta nebyla tuhá, ale aby měla stále hezkou zelenou barvu.Stačí opravdu chvilička do ovadnutí. Pokud se nám to připaluje, můžeme přidat malinko vody. Ideálně podáváme třeba s nějakým masem nebo rybou.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů