Růžičkovou kapustu většinou moc nemusím, ale tenhle salát je opravdu výborný. Jeho příprava je rychlá a je tak ideální jako podzimní příloha k masu.
- 15m
- 1 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
200 g |
200 g |
30 g |
30 g |
1 lžička |
1 lžička |
100 g |
100 g |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Najdříve odkrojíme konce růžičkové kapusty, omyjeme, překrojíme napůl a nakrájíme na drobné proužky.
Na pánev dáme olivový olej a přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a chvíli restujeme. Přidáme kapstičky, minutku zarestujeme a pak přidáme jablko, které nastroháme nahrubo na struhadle. Osolíme, opepříme a restujeme. Trvá to chviličku, max 5 minut. Jde o tom, aby kapusta nebyla tuhá, ale aby měla stále hezkou zelenou barvu.Stačí opravdu chvilička do ovadnutí. Pokud se nám to připaluje, můžeme přidat malinko vody.
Ideálně podáváme třeba s nějakým masem nebo rybou.
Makronutrienty
38%
15%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 508 kJ | 1 706 kJ |
Kalorická hodnota | 122 kcal | 408 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,69 g
1,52 g |
25,8 g
5,1 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,769 SVJ | 2,58 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
9,77 g
3,01 g |
32,8 g
10,1 g |
Bílkoviny | 2,96 g | 9,94 g |
Sůl | 0,393 g | 1,32 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů