Teplý salát z červené řepy se třenou nivou a ořechy

Jídelní plán

Rychlý, teplý a nenáročný podzimní salát. Je moc dobrý a hotovo je za pár minut:)

Teplý salát z červené řepy se třenou nivou a ořechy

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
červená řepa, předvařená 500 g
sýr s modrou plísní, niva 100 g
tvaroh měkký nízkotučný 150 g
mléko plnotučné, selské 50 ml
česnek 1 stroužek
pepř černý mletý 1 špetka
petrželka, petrželová nať 2 snítky
ocet balsamikový 1 lžíce
ořechy vlašské 10 g

Postup přípravy

  1. Červenou řepu nakrájíme na kostky. Prohřejeme na pánvi se lžicí balzamikového octa.

  2. Mezitím ušleháme tvaroh s nivou, trochou mléka, utřeným česnekem a pepřem. Nasekáme petrželku a ořechy. Na talíř nejdříve vrstvíme červenou řepu, potom uřenou nivu. Posypeme bylinkami a ořechy.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů