Teplý salát z červené řepy se třenou nivou a ořechy
Rychlý, teplý a nenáročný podzimní salát. Je moc dobrý a hotovo je za pár minut:)
- 15m
- 2 porce
- jednoduché
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
červená řepa, předvařená | 500 g |
sýr s modrou plísní, niva | 100 g |
tvaroh měkký nízkotučný | 150 g |
mléko plnotučné, selské | 50 ml |
česnek | 1 stroužek |
pepř černý mletý | 1 špetka |
petrželka, petrželová nať | 2 snítky |
ocet balsamikový | 1 lžíce |
ořechy vlašské | 10 g |
Postup přípravy
-
Červenou řepu nakrájíme na kostky. Prohřejeme na pánvi se lžicí balzamikového octa.
-
Mezitím ušleháme tvaroh s nivou, trochou mléka, utřeným česnekem a pepřem. Nasekáme petrželku a ořechy. Na talíř nejdříve vrstvíme červenou řepu, potom uřenou nivu. Posypeme bylinkami a ořechy.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů