Rychlý, teplý a nenáročný podzimní salát. Je moc dobrý a hotovo je za pár minut:)
- 15m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
500 g |
500 g |
100 g |
100 g |
150 g |
150 g |
50 ml |
50 ml |
1 stroužek |
1 stroužek |
1 špetka |
1 špetka |
2 snítky |
2 snítky |
1 lžíce |
1 lžíce |
10 g |
10 g |
Postup přípravy
-
Červenou řepu nakrájíme na kostky. Prohřejeme na pánvi se lžicí balzamikového octa.
-
Mezitím ušleháme tvaroh s nivou, trochou mléka, utřeným česnekem a pepřem.
Nasekáme petrželku a ořechy.
Na talíř nejdříve vrstvíme červenou řepu, potom uřenou nivu. Posypeme bylinkami a ořechy.
Makronutrienty
39%
36%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 456 kJ | 1 884 kJ |
Kalorická hodnota | 109 kcal | 450 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
8,23 g
5,96 g |
34 g
24,6 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,823 SVJ | 3,4 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,26 g
2,57 g |
21,7 g
10,6 g |
Bílkoviny | 7,72 g | 31,9 g |
Sůl | 0,633 g | 2,62 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů