Teplý čočkový salát z belugy

Teplý čočkový salát z belugy

Čockový salát který se dá připravit na spoustu způsobů, fantazii se meze nekladou. Zde byl podáván jako příloha k pečenému lososovi (Recept: Pečený losos s rajčaty a olivami) se salátem a červenou řepou.

Postup přípravy

  1. 1. Uvařte černou čočku dle návodu. Pozor, aby se nerozvařila.

    2. Na lžíci oleje lehce osmahněte na jemno nakrájenou cibuli, poté přidejte na kostičky nakrájenou papriku a restujte, dokud trochu nezměkne.

    3. Přidejte 350g vařené čočky a promíchejte (stačí jen tolik, sby se vše spojilo a čočka se prohřála, pokud již stihla vystydnout).

    4. Dochuťte citrónovou šťávou, solí a pepřem dle chuti.

    Pečený losos s rajčaty a olivami

    1. Uvařte černou čočku dle návodu. Pozor, aby se nerozvařila.
2. Na lžíci oleje lehce osmahněte na jemno nakrájenou cibuli, poté přidejte na kostičky nakrájenou papriku a restujte, dokud trochu nezměkne.
3. Přidejte 350g vařené čočky a promíchejte (stačí jen tolik, sby se vše spojilo a čočka se prohřála, pokud již stihla vystydnout).
4. Dochuťte citrónovou šťávou,  solí a pepřem dle chuti.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte