Čockový salát který se dá připravit na spoustu způsobů, fantazii se meze nekladou. Zde byl podáván jako příloha k pečenému lososovi (Recept: Pečený losos s rajčaty a olivami) se salátem a červenou řepou.
- 45m
- 3 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
350 g |
350 g |
50 g |
50 g |
60 g |
60 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
1. Uvařte černou čočku dle návodu. Pozor, aby se nerozvařila.
2. Na lžíci oleje lehce osmahněte na jemno nakrájenou cibuli, poté přidejte na kostičky nakrájenou papriku a restujte, dokud trochu nezměkne.
3. Přidejte 350g vařené čočky a promíchejte (stačí jen tolik, sby se vše spojilo a čočka se prohřála, pokud již stihla vystydnout).
4. Dochuťte citrónovou šťávou, solí a pepřem dle chuti.
Pečený losos s rajčaty a olivami
Makronutrienty
70%
26%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 087 kJ | 1 863 kJ |
Kalorická hodnota | 260 kcal | 445 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
46,2 g
2,06 g |
79,2 g
3,53 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 4,62 SVJ | 7,92 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,8 g
0,461 g |
4,8 g
0,79 g |
Bílkoviny | 17,1 g | 29,3 g |
Sůl | 1,22 g | 2,09 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů