Teplý čočkový salát s paprikou a petrželkou
- 26m
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
červená paprika | 1 kus |
petrželka, petrželová nať | 2 hrsti |
česnek | 2 stroužky |
ocet jablečný | 1 lžíce |
čočka černá, beluga | 0,25 hrnku |
slanina | 50 g |
pepř černý mletý | 1 špetka |
kořenicí směs country koření | 1 lžička |
olivový olej | 1 lžíce |
sůl | 0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Čočku propláchněte a v osolené vodě uvařte tak, aby byla měkká tzv. na skus, tedy uvařená, ale nerozpadala se. Na pánvi na lžíci olivového oleje opečte slaninu a na kostky nakrájenou papriku. Přidejte na jemno nasekaný česnek a chvilku orestujte. Přidejte lžíci jablečného octa a contry koření. To můžete nahradit i jiným kořením - arabské, na tacos nebo gyros. Pokračujte v restování, dokud se vše nepromíchá a ocet neodpaří. Pak do pánve přidejte uvařenou čočku a nasekanou petrželku. Vše promíchejte, ochutnejte, dochuťte a můžete podávat:)
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů