Teplý čočkový salát s paprikou a petrželkou

Jídelní plán

Teplý čočkový salát s paprikou a petrželkou

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
červená paprika 1 kus
petrželka, petrželová nať 2 hrsti
česnek 2 stroužky
ocet jablečný 1 lžíce
čočka černá, beluga 0,25 hrnku
slanina 50 g
pepř černý mletý 1 špetka
kořenicí směs country koření 1 lžička
olivový olej 1 lžíce
sůl 0,5 lžičky

Postup přípravy

  1. Čočku propláchněte a v osolené vodě uvařte tak, aby byla měkká tzv. na skus, tedy uvařená, ale nerozpadala se. Na pánvi na lžíci olivového oleje opečte slaninu a na kostky nakrájenou papriku. Přidejte na jemno nasekaný česnek a chvilku orestujte. Přidejte lžíci jablečného octa a contry koření. To můžete nahradit i jiným kořením - arabské, na tacos nebo gyros. Pokračujte v restování, dokud se vše nepromíchá a ocet neodpaří. Pak do pánve přidejte uvařenou čočku a nasekanou petrželku. Vše promíchejte, ochutnejte, dochuťte a můžete podávat:)

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů