Telecí ossobuco

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Telecí ossobuco

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
telecí pečeně s kostí, kotlet, hřebínek 300 g
cibule 1 kus
česnek medvědí sušený 10 g
citrón 1 kus
víno bílé jakostní 50 ml
vývar masový domácí 200 ml
sůl 1 lžička

Postup přípravy

  1. Maso na okrajích nařízneme, aby se při vaření nezkroutilo, opečeme na sucho na pánvi a přendáme do hrnce. Přidáme na drobno nakrájenou cibuli, medvědí česnek, nastrouhanou citronovou kůru a sůl.

  2. Do pánve, ve které jsme opékali maso, nalijeme víno, povaříme a přidáme k masu. Maso dusíme do měkka pod poklicí a podle potřeby mírně podléváme vývarem tak, aby nakonec na porci zbyly asi 2 lžíce šťávy.

  3. Podáváme se šafránovým rizotem nebo šťouchaným bramborem, přelité šťávou z masa.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů