Telecí ossobuco
- 2h
- 2 porce
- jednoduché
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
telecí pečeně s kostí, kotlet, hřebínek | 300 g |
cibule | 1 kus |
česnek medvědí sušený | 10 g |
citrón | 1 kus |
víno bílé jakostní | 50 ml |
vývar masový domácí | 200 ml |
sůl | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Maso na okrajích nařízneme, aby se při vaření nezkroutilo, opečeme na sucho na pánvi a přendáme do hrnce. Přidáme na drobno nakrájenou cibuli, medvědí česnek, nastrouhanou citronovou kůru a sůl.
-
Do pánve, ve které jsme opékali maso, nalijeme víno, povaříme a přidáme k masu. Maso dusíme do měkka pod poklicí a podle potřeby mírně podléváme vývarem tak, aby nakonec na porci zbyly asi 2 lžíce šťávy.
-
Podáváme se šafránovým rizotem nebo šťouchaným bramborem, přelité šťávou z masa.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů