Telecí ossobuco na víně se žampiony
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
telecí pečeně s kostí, kotlet, hřebínek | 400 g |
žampiony čerstvé | 200 g |
víno bílé jakostní | 200 ml |
mléko nízkotučné, odstředěné | 200 ml |
cibule | 1 kus |
hladká mouka pšeničná | 0,5 lžíce |
špenát, čerstvé listy | 1 hrst |
sůl | 1 lžička |
pepř černý mletý | 1 špetka |
vývar masový domácí | 250 ml |
těstoviny bezvaječné syrové | 400 g |
Postup přípravy
-
Maso osolíme, opepříme, přidáme nakrájenou cibuli a podlijeme vínem. Dusíme až maso změkne. Během dušení mírně podléváme podle potřeby vývarem.
-
Maso vyjmeme a uchováme na teple. Do vývaru přidáme na plátky nakrájené žampiony a povaříme 5 minut.
-
Ve studeném mléce rozmícháme hladkou mouku a přilijeme do vývaru. Povaříme dalších 5 minut. Přidáme nasekané špenátové listy. Znovu přivedeme k bodu varu, ale už nevaříme. Do omáčky přidáme vařené těstoviny a promícháme.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů