Telecí ossobuco na víně se žampiony

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Telecí ossobuco na víně se žampiony

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
telecí pečeně s kostí, kotlet, hřebínek 400 g
žampiony čerstvé 200 g
víno bílé jakostní 200 ml
mléko nízkotučné, odstředěné 200 ml
cibule 1 kus
hladká mouka pšeničná 0,5 lžíce
špenát, čerstvé listy 1 hrst
sůl 1 lžička
pepř černý mletý 1 špetka
vývar masový domácí 250 ml
těstoviny bezvaječné syrové 400 g

Postup přípravy

  1. Maso osolíme, opepříme, přidáme nakrájenou cibuli a podlijeme vínem. Dusíme až maso změkne. Během dušení mírně podléváme podle potřeby vývarem.

  2. Maso vyjmeme a uchováme na teple. Do vývaru přidáme na plátky nakrájené žampiony a povaříme 5 minut.

  3. Ve studeném mléce rozmícháme hladkou mouku a přilijeme do vývaru. Povaříme dalších 5 minut. Přidáme nasekané špenátové listy. Znovu přivedeme k bodu varu, ale už nevaříme. Do omáčky přidáme vařené těstoviny a promícháme.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů