- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
telecí pečeně s kostí, kotlet, hřebínek 400 g |
400 g |
200 g |
200 g |
200 ml |
200 ml |
200 ml |
200 ml |
1 kus |
1 kus |
0,5 lžíce |
0,5 lžíce |
1 hrst |
1 hrst |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
250 ml |
250 ml |
Příloha | |
uvařených 400 g |
400 g |
Postup přípravy
-
Maso osolíme, opepříme, přidáme nakrájenou cibuli a podlijeme vínem. Dusíme až maso změkne. Během dušení mírně podléváme podle potřeby vývarem.
-
Maso vyjmeme a uchováme na teple. Do vývaru přidáme na plátky nakrájené žampiony a povaříme 5 minut.
-
Ve studeném mléce rozmícháme hladkou mouku a přilijeme do vývaru. Povaříme dalších 5 minut.
Přidáme nasekané špenátové listy. Znovu přivedeme k bodu varu, ale už nevaříme. Do omáčky přidáme vařené těstoviny a promícháme.
Makronutrienty
66%
26%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 568 kJ | 3 847 kJ |
Kalorická hodnota | 136 kcal | 919 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
19,6 g
0,894 g |
133 g
6,06 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,96 SVJ | 13,3 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,16 g
0,684 g |
14,6 g
4,64 g |
Bílkoviny | 7,74 g | 52,5 g |
Sůl | 3,47 g | 23,5 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů