Telecí ossobuco na víně s krémovým risottem

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Telecí maso je trochu sváteční oběd, o to větší požitek z něj máme...s krémovým risotem je výtečné a zdravé jídlo.

Telecí ossobuco na víně s krémovým risottem

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
telecí pečeně s kostí, kotlet, hřebínek 400 g
víno bílé jakostní 50 ml
pepř bílý mletý 2 špetky
sůl 0,5 lžičky
rozmarýn 1 snítka
rýže kulatozrnná na rizoto, arborio 180 g
tavený sýr, mazací 50 g
sýr eidam 30% 30 g
sýr s modrou plísní 30 g
cibule 50 g
rozmarýn 1 snítka
vývar zeleninový domácí 500 ml

Postup přípravy

  1. Maso osolíme, opepříme, vložíme do pomalého hrnce přidáme větvičku rozmarýnu. Podlijeme 0,5 dcl vody a 0,5 dcl vína. Pomalíme 7 hodin na L.

  2. Cibuli nakrájíme na jemno, vložíme do hrnce, přidáme rýži, rozmarýn podlijeme trochou vývaru a vaříme, až je rýže měkká. Vývar přidáváme postupně podle potřeby a během vaření risotto mícháme.

  3. Když je rýže měkká, přidáme naposled vývar tak, abychom měli řidší konzistenci. Přidáme všechny sýry a mícháme, až se rozpustí. Risotto není obvykle nutné solit, stačí sůl v sýrech a vývaru.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů