Telecí ossobuco na víně s krémovým risottem
Telecí maso je trochu sváteční oběd, o to větší požitek z něj máme...s krémovým risotem je výtečné a zdravé jídlo.
- 7h
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
telecí pečeně s kostí, kotlet, hřebínek | 400 g |
víno bílé jakostní | 50 ml |
pepř bílý mletý | 2 špetky |
sůl | 0,5 lžičky |
rozmarýn | 1 snítka |
rýže kulatozrnná na rizoto, arborio | 180 g |
tavený sýr, mazací | 50 g |
sýr eidam 30% | 30 g |
sýr s modrou plísní | 30 g |
cibule | 50 g |
rozmarýn | 1 snítka |
vývar zeleninový domácí | 500 ml |
Postup přípravy
-
Maso osolíme, opepříme, vložíme do pomalého hrnce přidáme větvičku rozmarýnu. Podlijeme 0,5 dcl vody a 0,5 dcl vína. Pomalíme 7 hodin na L.
-
Cibuli nakrájíme na jemno, vložíme do hrnce, přidáme rýži, rozmarýn podlijeme trochou vývaru a vaříme, až je rýže měkká. Vývar přidáváme postupně podle potřeby a během vaření risotto mícháme.
-
Když je rýže měkká, přidáme naposled vývar tak, abychom měli řidší konzistenci. Přidáme všechny sýry a mícháme, až se rozpustí. Risotto není obvykle nutné solit, stačí sůl v sýrech a vývaru.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů