- 2h
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
telecí pečeně s kostí, kotlet, hřebínek 300 g |
300 g |
1 kus |
1 kus |
10 g |
10 g |
1 kus |
1 kus |
50 ml |
50 ml |
200 ml |
200 ml |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Maso na okrajích nařízneme, aby se při vaření nezkroutilo, opečeme na sucho na pánvi a přendáme do hrnce. Přidáme na drobno nakrájenou cibuli, medvědí česnek, nastrouhanou citronovou kůru a sůl.
-
Do pánve, ve které jsme opékali maso, nalijeme víno, povaříme a přidáme k masu. Maso dusíme do měkka pod poklicí a podle potřeby mírně podléváme vývarem tak, aby nakonec na porci zbyly asi 2 lžíce šťávy.
-
Podáváme se šafránovým rizotem nebo šťouchaným bramborem, přelité šťávou z masa.
Makronutrienty
19%
58%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 338 kJ | 702 kJ |
Kalorická hodnota | 80,7 kcal | 168 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,87 g
0,689 g |
5,96 g
1,43 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,287 SVJ | 0,596 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,41 g
1,17 g |
7,08 g
2,43 g |
Bílkoviny | 8,6 g | 17,9 g |
Sůl | 0,897 g | 1,87 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů