Tekvicovo-cícerový šalát s bazalkovým tofu a dipom zo slnečnicových semienok
Účastní se soutěže: Voňavé vaření
Tip na fit obedík, za pár minútok:)
- 10m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Salát | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
400 g |
400 g |
200 g |
200 g |
250 g |
250 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
1 g |
1 g |
1 špetka |
1 špetka |
2 špetky |
2 špetky |
Dip | |
100 g |
100 g |
3 lžíce |
3 lžíce |
1 hrst |
1 hrst |
pesto zelené genovese, bazalka 1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Tekvicu si pokrájame na mesiačiky, ochutíme mletou paprikou a soľou a dáme piecť. Pečieme do zmäknutia. Cícer dáme na panvicu s rozpáleným olejom a ochutíme ho paprikou, kmínom a soľou.
-
Opekáme dozlatista. Tofu zbavíme prebytočnej vody a nakrájame na kocky. Toto všetko pridáme do premytého šalátu.
-
Dip spravíme jednoducho, všetky suroviny až na dochucovadlá dáme do mixéru. Dávame si pozor na to, aby nebol dip príliš hustý, ředíme vodou. Dochutíme ho buď podľa receptu alebo svojej chuti . Pokvapkáme ním šalát :). Prajem dobrú chuť
Makronutrienty
54%
23%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 369 kJ | 3 581 kJ |
Kalorická hodnota | 88,2 kcal | 856 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
10 g
1,61 g |
97,5 g
15,6 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1 SVJ | 9,75 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,31 g
0,509 g |
41,9 g
4,94 g |
Bílkoviny | 4,33 g | 42 g |
Sůl | 0,399 g | 3,88 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů