Tekvicová kari polievka
Spojenie hokkaida s karim je proste zážitok, ktorý musíte ochutnať :) Toto jedlo má v sebe tú správnu šťavu, ten oheň, ktorý rozpáli vaše chuťové bunky na maximum :) A ešte vás aj krásne zahreje...... No, čo viac si priať.... :)
- 25m
- 2 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
dýně Hokkaido | 0,5 kusu |
cibule | 1 kus |
kokosové mléko | 200 ml |
kořenicí směs tandori masala | 1 lžička |
omáčka kari, curry | 10 g |
kmín mletý | 1 lžička |
chilli sušené mleté | 1 lžíce |
sůl | 1 lžička |
kokosový olej | 1 lžíce |
limetková šťáva | 1 lžička |
koriandr čerstvý nať | 1 snítka |
česnek stroužky | 2 kusy |
Postup přípravy
-
Ak sme sa rozhodli pre výrobu domáceho kokosového mlieka, tak to si pripravíme prvé: podľa mojej skúsenosti je mlieko z MioMatu omnoho aromatickejšie, keď doň dáme až 3 odmerky danej suroviny, tentokrát strúhaného kokosu. To zalejeme vodou a počkáme, kým sa nám mlieko spraví na programe RAW.
-
Hokkaido si rozkrájame na menšie kúsky a rovnako pokrájame aj cibuľu nadrobno. Zalejeme kokosovým mliekom. Vodou som zeleninu nezalievala, ale ak použijete mlieko z konzervy, tak vodu dolejte.
-
Ochutíme a pridáme olej. V MioMate varíme polievku na 25 minútovom režime. Po dovarení dochutíme prelisovaným cesnakom.
-
Dochutíme limetkovou šťavou, ktorá polievku príjemne a hlavne jemne okyselí. Svoju arómu jej dodá aj môj favorit medzi bylinkami - koriander :)
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů