Oblíbená pochoutka namazaná na nízkosacharidové pečivo či semínkové krekry může být zdravé pohoštění či večeře :)
- 10m
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Tatarák | |
---|---|
najemno namlet či naškrábat 250 g |
250 g |
2 kusy |
2 kusy |
sýr parmazánového typu, strouhaný 50 g |
50 g |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
1 lžíce |
1 lžíce |
2 lžičky |
2 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
- prostě zamíchat, nechat asi hodinu "uležet. Namazat třeba na semínkové krekry :)
Makronutrienty
15%
55%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 815 kJ | 829 kJ |
Kalorická hodnota | 195 kcal | 198 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,2 g
0,604 g |
5,29 g
0,614 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,52 SVJ | 0,529 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
10,5 g
4,04 g |
10,7 g
4,11 g |
Bílkoviny | 19,6 g | 19,9 g |
Sůl | 0,91 g | 0,925 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů