Improvizace k obědu - lowcarb tatarka zdravě a jednoduše.
Děkujeme Aleně Vaňousové za skvělý tip :)
- 3m
- 6 porcí
- jednoduché
Potřebné suroviny
Omáčka | |
---|---|
150 g |
150 g |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
2 kusy |
2 kusy |
1 kus |
1 kus |
Postup přípravy
-
- vše rozmixovat a přidat dvě nasekané jarní cibulky a jednu kyselou okurku.
Makronutrienty
34%
33%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 394 kJ | 246 kJ |
Kalorická hodnota | 94,3 kcal | 58,8 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,92 g
1,97 g |
3,69 g
1,23 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,592 SVJ | 0,369 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,82 g
1,1 g |
3,63 g
0,686 g |
Bílkoviny | 5,8 g | 3,62 g |
Sůl | 0,819 g | 0,51 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů