Tatarák z hovězího masa
Ráda si dávám v restauraci hovězí tatarák. Ne vždy ho ale namíchají k mé spokojenosti. Tenhle recept je ale moc dobrý, zládnete ho i doma a určitě si pochutnáte.
- 15m
- 2 porce
- jednoduché
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
hovězí zadní pravá svíčková | 200 g |
hořčice dijonská | 1 lžíce |
rajský protlak | 1 lžíce |
vaječný žloutek | 1 kus |
nakládané kyselé okurky | 2 kusy |
worcestrová omáčka | 1 lžíce |
paprika sladká mletá | 1 lžička |
pepř černý mletý | 0,5 lžičky |
cibule | 1 kus |
sůl | 0,5 lžičky |
muškátový ořech mletý | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Maso vybíráme ideálně hovězí svíčkovou. Ta ale není nejlevnější a tak někdy sáhnu i po jiném kusu masa, pokud je pěkné - dobrý je například hovězí krk. Hovězí maso naškrabeme nebo rozmixujeme. Cibulku a okurky nakrájíme na jemné kostičky a spolu s ostatními surovinami vmícháme do masa. Žloutkem ale můžeme tatarský biftek ozdobit, stejně tak můžeme použít několik kostiček cibule.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů