Tatarák z hovězího masa

Jídelní plán

Ráda si dávám v restauraci hovězí tatarák. Ne vždy ho ale namíchají k mé spokojenosti. Tenhle recept je ale moc dobrý, zládnete ho i doma a určitě si pochutnáte.

Tatarák z hovězího masa

Suroviny pro 2 osoby

Čeho Kolik
hovězí zadní pravá svíčková 200 g
hořčice dijonská 1 lžíce
rajský protlak 1 lžíce
vaječný žloutek 1 kus
nakládané kyselé okurky 2 kusy
worcestrová omáčka 1 lžíce
paprika sladká mletá 1 lžička
pepř černý mletý 0,5 lžičky
cibule 1 kus
sůl 0,5 lžičky
muškátový ořech mletý 1 špetka

Postup přípravy

  1. Maso vybíráme ideálně hovězí svíčkovou. Ta ale není nejlevnější a tak někdy sáhnu i po jiném kusu masa, pokud je pěkné - dobrý je například hovězí krk. Hovězí maso naškrabeme nebo rozmixujeme. Cibulku a okurky nakrájíme na jemné kostičky a spolu s ostatními surovinami vmícháme do masa. Žloutkem ale můžeme tatarský biftek ozdobit, stejně tak můžeme použít několik kostiček cibule.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů