Tataráček z hovězího masa je velmi populární, ale v poslední době je skvělou variantou i tataráček třeba z lososa nebo červené řepy, která je navíc velmi zdravá!!!
- 30m
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Tatarák | |
---|---|
5 kusů |
5 kusů |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 stroužek |
1 stroužek |
1 svazek |
1 svazek |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
Postup přípravy
-
Nejprve si připravíme vařenou červenou řepu. Můžeme uvařit buď syrovou, ve slupce a pak oloupat a nebo koupit již předvařenou.
Osobně raději používáme tu syrovou, ta předvařená je nějakou dobu již zabalená ve vakuu a myslíme, že to malinko změní její chuť.
5 ks řepy rozdělíme na díly a nejlépe rozsekáme v kuchyňskén robotu.
Přendáme do misky ,přidáme olivový olej, lžíci majonézy, lžíci zakysané smetany, osolíme, opepříme, přidáme trošku tabaska,lžičku hořčice, může být Dijonská.Promícháme.
Dále přidáme posekanou petrželovou nať a jeden stroužek česneku.
Nakonec dochutíme citronovou štávou a cibulí či šalotkou.
Jako u každého tataráčku je dochucení taková malá alchymie a ingredience nakonec musíme přidat podle své chuti.
Výborně chutná v LC variantě se slanými plackami nebo sýrovými krekry.
Pokud se ale chceme rozdělit ze zbytkem rodiny nebo třeba návštěvou, uděláme k němu klasickou topinku s česnekem:-)
-
Na placky videorecept zde
Makronutrienty
63%
12%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 299 kJ | 1 066 kJ |
Kalorická hodnota | 71,5 kcal | 255 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
9,26 g
6,04 g |
33 g
21,5 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,926 SVJ | 3,3 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,69 g
0,5 g |
13,1 g
1,78 g |
Bílkoviny | 1,69 g | 6 g |
Sůl | 0,434 g | 1,55 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů