Udělat tatarák z masa není tak jednoduché jak to vypadá, ale co udělat RAW tatarák? Recept jsem našla na blogu Hany Trnčákové a musím uznat, že je bezkonkurenční.
- 15m
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
150 g |
150 g |
200 g |
200 g |
60 g |
60 g |
100 g |
100 g |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Do mixeru vložíme papriky a sušená rajčata. Vše rozmixujeme. Ve vedlejší misce rozmačkáme vidličkou avokádo, do kterého přidáme nakrájenou jarní cibulku a směs z mixéru. Vše společně promícháme. Tatarák podáváme s česnekem (který si přidá, každý do směsi sám, podle své chuti) a chlebem.
Makronutrienty
58%
16%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 382 kJ | 297 kJ |
Kalorická hodnota | 91,2 kcal | 70,9 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
10,6 g
5,54 g |
8,25 g
4,31 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,06 SVJ | 0,825 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,9 g
0,688 g |
3,81 g
0,535 g |
Bílkoviny | 2,85 g | 2,22 g |
Sůl | 2,54 g | 1,98 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů