Dezerty s vanilkovým krémem mám nejraději. Tyto lowcarb (nízkosacharidové) tartaletky jsou báječným tipem na pohoštění či oslavu...
- 1h
- 10 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
100 g |
100 g |
100 g |
100 g |
2 kusy |
2 kusy |
60 g |
60 g |
odtučněná 30 g |
30 g |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
20 g |
20 g |
Krém | |
3 kusy |
3 kusy |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
150 g |
150 g |
0,3 lžičky |
0,3 lžičky |
150 g |
150 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
Navrch | |
1 hrst |
1 hrst |
10 kusů |
10 kusů |
100 ml |
100 ml |
Postup přípravy
-
Všechny suroviny na těsto smícháme dohromady. Já dám vše do mixéru a krátce umixuju, jen aby se suroviny spojily, pak v ruce lehce promačkám. Pokud je těsto měkčí, dám na chvilku do lednice.
-
Plním do vymazaných formiček a peču při teplotě 160C cca 10-12minut.
-
Ušleháme žloutky se sladidlem a vanilkou do pěny, přidáme šlehačku a vaříme na mírném plameni do zhoustnutí.
-
Krém dáme do lednice ztuhnout - nejlépe do druhého dne. Druhý den žloutkový krém našleháme společně s mascarpone.
-
Tartaletky si naplníme žloutkovým krémem. Na krém trochu ušlehané šlehačky a dozdobíme borůvkami, malinami a dáme vychladit.
-
A za hodinku či jak dlouho vydržíme si moc pochutnáme, jsou báječné!
Makronutrienty
21%
15%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 453 kJ | 1 412 kJ |
Kalorická hodnota | 347 kcal | 338 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
10,3 g
2,94 g |
9,98 g
2,86 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,03 SVJ | 0,998 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
31,5 g
13,7 g |
30,6 g
13,3 g |
Bílkoviny | 7,44 g | 7,23 g |
Sůl | 0,087 g | 0,084 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů