Tartaletky s ořechovým máslem a čokoládovou ganache
Výborný lowcarb dezert na pohoštění ke kávě :) Pokud se vám recept líbí, budu ráda za sledování a sdílení i na mém Instagramu : https://instagram.com/hrisny_lowcarb?igshid=NGExMmI2YTkyZg==
- 30m
- 10 porcí
- středně obtížné
- Cukroví
- Evropská
- Jedlé dárky
- Lchf, low carb
- Moučníky a dezerty
- Oslava
- Párty
- Pečení
- Primal
- Valentýn
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 10 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
mandlová mouka | 150 g |
máslo čerstvé | 50 g |
vajíčka | 1 kus |
čokoláda hořká, 80 - 90% | 100 g |
smetana ke šlehání, šlehačka | 200 ml |
lískooříškové máslo | 70 g |
Postup přípravy
-
Máslo si rozpustíme a přilijeme k mandlové mouce, přidáme vajíčko a vypracujeme kompaktní těsto. Těsto vtlačíme do formiček a pečeme na 190 dozlatova (cca 10 minut).
-
Smetanu ohřejeme (do bodu varu) a nalijeme na nakousky nalámanou čokoládu, společně rozmícháme dohladka. Do tartaletek dáme lžičku ořechového másla a rozetřeme na spodek tartaletky. Zalijeme ganache, ozdobíme lyoovocem a mátou, necháme zatuhnout v lednici.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů