Výborný lowcarb dezert na pohoštění ke kávě :)
Pokud se vám recept líbí, budu ráda za sledování a sdílení i na mém Instagramu :
https://instagram.com/hrisny_lowcarb?igshid=NGExMmI2YTkyZg==
- 30m
- 10 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
150 g |
150 g |
50 g |
50 g |
1 kus |
1 kus |
Ganache | |
100 g |
100 g |
200 ml |
200 ml |
na dno košíčku 70 g |
70 g |
Postup přípravy
-
Máslo si rozpustíme a přilijeme k mandlové mouce, přidáme vajíčko a vypracujeme kompaktní těsto. Těsto vtlačíme do formiček a pečeme na 190 dozlatova (cca 10 minut).
-
Smetanu ohřejeme (do bodu varu) a nalijeme na nakousky nalámanou čokoládu, společně rozmícháme dohladka.
Do tartaletek dáme lžičku ořechového másla a rozetřeme na spodek tartaletky. Zalijeme ganache, ozdobíme lyoovocem a mátou, necháme zatuhnout v lednici.
Makronutrienty
21%
14%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 2 024 kJ | 1 265 kJ |
Kalorická hodnota | 484 kcal | 302 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
14,7 g
6,23 g |
9,19 g
3,89 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,47 SVJ | 0,919 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
44,4 g
16,2 g |
27,7 g
10,1 g |
Bílkoviny | 9,69 g | 6,05 g |
Sůl | 0,092 g | 0,058 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů