TARTALETKY - LC
Výborný lowcarb dezert, svěží a rychlý. Poslouží i jako nízkosacharidové cukroví na Velikonoce či Vánoce.
- 30m
- 12 porcí
- středně obtížné
- Cukroví
- Evropská
- Lchf, low carb
- Mixér
- Moučníky a dezerty
- Oslava
- Párty
- Pečení
- Vánoce
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
- Velikonoce
Suroviny pro 12 osob
Čeho | Kolik |
---|---|
máslo čerstvé | 100 g |
mandlová mouka | 240 g |
guma xantanová | 1,5 lžiček |
erythritol, sukrin | 2 lžičky |
vaječný žloutek | 1 kus |
mascarpone | 300 g |
lesní ovoce směs mražená | 200 g |
erythritol, sukrin | 2 lžičky |
maliny sušené mrazem | 2 g |
Postup přípravy
-
Žloutek utřeme s povoleným máslem a sladidlem. Poté postupně přidáme zbylé ingredience. Formičky na tartaletky vymažeme máslem a vysypeme mandlovou moukou nebo kokosem (já použila mandlovou mouku).
-
Těsto vtlačíme do formiček a pečeme na 170° zhruba 15 minut. Po vyjmutí z trouby necháme tartaletky schladnout a pak opatrně vyklopíme.
-
Z mraženého ovoce uděláme rozvar a necháme vyvařit přebytečnou vodu. Vychladlý rozvar rozmixujeme s mascarpone a sladidlem. Plníme tartaletky a dozdobíme lyofilizovanými ostružinami a malinami.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů