Výborný lowcarb dezert, svěží a rychlý. Poslouží i jako nízkosacharidové cukroví na Velikonoce či Vánoce.
- 30m
- 12 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
100 g |
100 g |
240 g |
240 g |
1,5 lžiček |
1,5 lžiček |
2 lžičky |
2 lžičky |
1 kus |
1 kus |
Krém | |
300 g |
300 g |
200 g |
200 g |
2 lžičky |
2 lžičky |
2 g |
2 g |
Postup přípravy
-
Žloutek utřeme s povoleným máslem a sladidlem. Poté postupně přidáme zbylé ingredience. Formičky na tartaletky vymažeme máslem a vysypeme mandlovou moukou nebo kokosem (já použila mandlovou mouku).
-
Těsto vtlačíme do formiček a pečeme na 170° zhruba 15 minut. Po vyjmutí z trouby necháme tartaletky schladnout a pak opatrně vyklopíme.
-
Z mraženého ovoce uděláme rozvar a necháme vyvařit přebytečnou vodu. Vychladlý rozvar rozmixujeme s mascarpone a sladidlem. Plníme tartaletky a dozdobíme lyofilizovanými ostružinami a malinami.
Makronutrienty
17%
14%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 666 kJ | 1 213 kJ |
Kalorická hodnota | 398 kcal | 290 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
9,62 g
3,9 g |
7,01 g
2,84 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,962 SVJ | 0,701 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
38,2 g
16,6 g |
27,9 g
12,1 g |
Bílkoviny | 7,61 g | 5,54 g |
Sůl | 0,052 g | 0,038 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů