Tarator

Dáša

Úžasný recept od mé kamarádky na studenou polévku. V horkých letních dnech ideální.

Tarator

Suroviny pro 6 osob

Čeho Kolik
okurka 3 kusy
bílý jogurt smetanový 500 g
kopr čerstvý, koprová nať 1 svazek
sůl 0,5 lžičky
česnek 2 stroužky
olivový olej 6 lžiček
zakysaná smetana 200 g

Postup přípravy

  1. Okurku oloupejte a nastrouhejte nahrubo. Osolte a přidejte jogurt (dávám smetanový 10%). Přidejte kopr (když by nebyl čerstvý, tak lze i sušený) a prolisovaný česnek. Promíchejte a dejte vychladit. Před podáváním zakápněte olivovým olejem.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů