Tapiokový pudink
„Mmm, pánové, říkám vám, nejhorší tapiokový pudink je pořád lepší než nejlepší pudink jakékoliv jiné chuti.“ (Raj, The Big Bang Theory S02E13)
- 20m
- 2 porce
- středně obtížné
- Jeden hrnec
- Moučníky a dezerty
- Oslava
- Párty
- Párty pro děti
- Rostlinný původ
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 2 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
tapioca, tapioka perly | 1 hrnek |
kokosové mléko | 1 hrnek |
voda | 1 hrnek |
sirup javorový | 1 lžíce |
vanilkový extrakt | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Tapiokové perly propláchneme a dáme do hrnce společně s mlékem a vodou. Necháme pár hodin, ideálně přes noc, nabobtnat v lednici.
-
Poté přidáme ostatní ingredience a na plotně přivedeme k varu.
-
Vaříme za občasného míchání 10-15 minut, dokud se nevytvoří hustý pudink. Pozor, pudink se může připalovat, takže opravdu poctivě pravidelně promíchávejte ode dna.
-
Dáme do formiček/misek, necháme vychladnout a poté skladujeme v lednici.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů