„Mmm, pánové, říkám vám, nejhorší tapiokový pudink je pořád lepší než nejlepší pudink jakékoliv jiné chuti.“ (Raj, The Big Bang Theory S02E13)
- 20m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
1 hrnek |
1 hrnek |
1 hrnek |
1 hrnek |
1 hrnek |
1 hrnek |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Tapiokové perly propláchneme a dáme do hrnce společně s mlékem a vodou. Necháme pár hodin, ideálně přes noc, nabobtnat v lednici.
-
Poté přidáme ostatní ingredience a na plotně přivedeme k varu.
-
Vaříme za občasného míchání 10-15 minut, dokud se nevytvoří hustý pudink.
Pozor, pudink se může připalovat, takže opravdu poctivě pravidelně promíchávejte ode dna.
-
Dáme do formiček/misek, necháme vychladnout a poté skladujeme v lednici.
Makronutrienty
68%
3%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 733 kJ | 2 344 kJ |
Kalorická hodnota | 175 kcal | 560 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
22,2 g
2,25 g |
70,8 g
7,2 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,22 SVJ | 7,08 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
9,31 g
8,27 g |
29,8 g
26,4 g |
Bílkoviny | 0,939 g | 3 g |
Sůl | 0,086 g | 0,275 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů