Sýrový low carb chléb s olivami

Michal

Účastní se soutěže: Voňavé vaření

Sýrový low carb chléb s olivami

Čas od času peču low carb pečivo. Je fajn si na něco namazat pomazánku či paštiku nebo si udělat svačinu s sebou na cesty. Nejčastěji ho ale připravuji pro návštěvy, abych jim ukázal, že pečivo nemusí být plné lepku, cukru a dalších aditiv. ⠀

Low carb pečivo zařazuji opravdu výjimečně a vždy plátek takového chleba doplním bílkovinami, tuky a zeleninou. Low carb chléb s máslem a se šunkou není plnohodnotné jídlo, na to nezapomínejte. Pokud s low carb začínáte, doporučuji low carb pečivo nezařazovat, protože vím, že hodně lidí je na něm doslova závislá a jak už jsem několikrát psal, low carb není o nahrazování! Berte to jako výzvu a zbavte se své závisloti. A věřte mi, že řeči o tom, že to bez něj nezvládnete, jsou jen další výmluvou !

Postup přípravy

  1. Goudu nastrouháme na struhadle. Přidáme 4 vejce, psyllium, kmín, špetku soli a semínka. Promícháme a necháme 10 minut odpočinout.

  2. Poté přidáme nakrájené olivy a opět promícháme. Vytvoříme rukama bochánek a pečeme na 200 stupňů 15 minut na pekáči vyloženém pečícím papírem. Poté teplotu snížíme na 150 stupňů a chleba dopečeme cca 30 minut do zezlátnutí.

  3. Před krájením necháme chleba vychladnout. Skladujeme v lednici či můžeme zamrazit. Nejlepší je, když chleba zamrazíte nakrájený na plátky. Vždy, když budete plátek potřebovat, stačí vyndat z mrazáku a do 10 minut je rozmražený.

    TIP: Pokud nemáte rádi olivy, nahraďte je například sušenými rajčaty.

  4. Ať chutná! A pokud budete chléb péct, nezapomeňte mě označit – na Instagramu i Facebooku mě najdete jako @jsemlowcarb.cz.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte