Další oblíbené lowcarb jídlo z mletého masa.
Spousta dalších fotek a receptu nalezneš zde :
https://instagram.com/hrisny_lowcarb?igshid=ZDdkNTZiNTM=
- 40m
- 4 kusy
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Karbanátky | |
---|---|
500 g |
500 g |
250 g |
250 g |
2 kusy |
2 kusy |
3 lžíce |
3 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
0,3 lžičky |
0,3 lžičky |
Batátové dukátky | |
800 g |
800 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 špetka |
1 špetka |
Rajčatový salát | |
10 kusů |
10 kusů |
140 g |
140 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 hrst |
1 hrst |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Vše pořádně promícháme dohromady a uplácáme karbanátky.
Batáty si nakrájíme a promícháme v míse s kořením a olejem.
-
Karbanátky opečeme na pánvi dozlatova a batáty upečeme v troubě nebo oboje dáme na plech s pečícím papírem a upečeme společně. Nebo jako já v HF Klarstein VitAir na 180 stupňů 20 minut z jedné strany, i batáty promícháme a dalších 15 minut z druhé strany.
-
Vše na salát si smícháme dle vlastní chuti.
Makronutrienty
36%
39%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 575 kJ | 2 846 kJ |
Kalorická hodnota | 138 kcal | 680 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
9,61 g
2,15 g |
47,5 g
10,7 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,961 SVJ | 4,75 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,62 g
2,95 g |
32,8 g
14,6 g |
Bílkoviny | 10,3 g | 50,8 g |
Sůl | 0,84 g | 4,16 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů