Lowcarb se stalo mým koníčkem. A tím i kombinování povolených potravin :O). U nás doma to dokonce pochválil i můj 19-letý syn, který všechna "zdravá" jídla pozná už ode dveří kuchyně. Dobrou chuť :O)
- 50m
- 12 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
karbenátky | |
---|---|
500 g |
500 g |
2 kusy |
2 kusy |
60 g |
60 g |
200 g |
200 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
Postup přípravy
-
1. Mleté maso dejte do mísy
2. Do mísy přistrouhejte sýr na jemno
3. Dýni Hokaido zbavte semen a neoloupanou ji nastrouhejte na hrubo do mísy k masu a sýru
4. Přidejte sůl a majoránku
5. Rozdělte na 12 dílů a tvořte karbanátky - poklaďte je na plech s pečícím papírem
6. Karbanátky pečte cca 20 minut na 200 stupňů Celsia
Makronutrienty
7%
53%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 684 kJ | 522 kJ |
Kalorická hodnota | 164 kcal | 125 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
1,99 g
0,841 g |
1,52 g
0,642 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,199 SVJ | 0,152 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
11 g
6,38 g |
8,41 g
4,87 g |
Bílkoviny | 14,5 g | 11,1 g |
Sůl | 0,949 g | 0,725 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů