Sýrovo-cibulový koláč
- 1h
- 4 porce
- středně obtížné
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
tvaroh měkký polotučný | 125 g |
vejce slepičí velké, l | 1 kus |
olej řepkový | 5 lžic |
mléko polotučné 1,5% tuku | 4 lžíce |
hladká mouka pšeničná | 250 g |
kypřící prášek do pečiva | 1 kus |
cibule | 500 g |
vepřové sádlo | 1 lžíce |
sýr gouda | 100 g |
sýr parmazánového typu | 50 g |
vejce slepičí střední, m | 2 kusy |
zakysaná smetana | 125 g |
sůl | 1 špetka |
pepř černý mletý | 1 g |
slanina anglická | 50 g |
Postup přípravy
-
Vypracuje těsto ze 125g měkkého tvarohu, 1vejce, 5 lžic oleje, 4 lžic mléka, 250g hladké mouky a 1 prášku do pečiva. Nechte ho alespoň půl hodiny odležet v lednici.
-
500g cibule nakrájejte na proužky a na lžíci sádla jí orestujte.
-
Připravte si syrovou náplň smícháním 100g nastrouhané goudy, hrsti nastrouhaného parmezánu, 125ml zakysané smetany a 2 vejci. Okořeňte pepřem a solí.
-
Koláčovou formu vymažte sádlem a vyložte jí těstem. Na těsto dejte cibuli, zalijte jí syrovou náplní a poklaďte slaninou. Místo slaniny můžete použít i klobásku. Vložte do vyhřáté trouby na 180 stupňů a pečte dozlatova asi 25-30 minut :-)
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů