Sýrovo-cibulový koláč

Jídelní plán

Sýrovo-cibulový koláč

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
tvaroh měkký polotučný 125 g
vejce slepičí velké, l 1 kus
olej řepkový 5 lžic
mléko polotučné 1,5% tuku 4 lžíce
hladká mouka pšeničná 250 g
kypřící prášek do pečiva 1 kus
cibule 500 g
vepřové sádlo 1 lžíce
sýr gouda 100 g
sýr parmazánového typu 50 g
vejce slepičí střední, m 2 kusy
zakysaná smetana 125 g
sůl 1 špetka
pepř černý mletý 1 g
slanina anglická 50 g

Postup přípravy

  1. Vypracuje těsto ze 125g měkkého tvarohu, 1vejce, 5 lžic oleje, 4 lžic mléka, 250g hladké mouky a 1 prášku do pečiva. Nechte ho alespoň půl hodiny odležet v lednici.

  2. 500g cibule nakrájejte na proužky a na lžíci sádla jí orestujte.

  3. Připravte si syrovou náplň smícháním 100g nastrouhané goudy, hrsti nastrouhaného parmezánu, 125ml zakysané smetany a 2 vejci. Okořeňte pepřem a solí.

  4. Koláčovou formu vymažte sádlem a vyložte jí těstem. Na těsto dejte cibuli, zalijte jí syrovou náplní a poklaďte slaninou. Místo slaniny můžete použít i klobásku. Vložte do vyhřáté trouby na 180 stupňů a pečte dozlatova asi 25-30 minut :-)

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů