SÝROVÉ TĚSTOVINY Z JEDNOHO HRNCE

Danula

SÝROVÉ TĚSTOVINY Z JEDNOHO HRNCE

Děcka po mně zdědily lásku k sýrům všeho druhu, takže tohle bylo papání přesně "na míru"...

Vznešeně by se mohly nazývat "pasta risottata", ale jelikož jsem si opět recepturu "přibrousila" k obrazu svému, zůstanu raději při zemi a v Čechách.

Postup přípravy

  1. Na oleji necháme zpěnit cibuli, přidáme slaninu a necháme rozvonět. Poté vsypeme těstoviny, zalijeme mlékem, osolíme, opepříme, přidáme sušený česnek, promícháme, přiklopíme poklicí a pravidelně promíchneme, aby se nám směs odspodu nepřichytila.

  2. Cca po půl hodině těstoviny mléko téměř "vypijí" a jsou tzv."al dente". Přidáme šunku, kukuřici a petrželku, promícháme a nakonec necháme ve směsi rozpustit sýr.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte