Sýrové těsto na pizzu (nízkosacharidový, bezlepkový)

Michaela Pospíšilová, M-FIT

Účastní se soutěže: Vypečené dobroty

Sýrové těsto na pizzu (nízkosacharidový, bezlepkový)

Z tohoto low carb (nízkosacharidového) těsta si připravíte výtečnou pizzu, vhodné i pro keto stravování...

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejeme na 175°C a plech vyložíme papírem na pečení.

    V míse smícháme mandlovou a kokosovou mouku, poté přidáme kypřící prášek, parmazán, nasekaný rozmarýn, česnek, sůl, pepř a vše dobře promícháme.

  2. V menším hrnci na nízkém plamenu rozehřejeme nastrouhaný sýr.

    Poté do hrnce přidáme rozehřáté ghí a následně vmícháme vzniklou směs z mouky a důkladně promícháme tak, aby ze sýra a směsi vzniklo těsto.

    Vypneme plamen a vmícháme vejce.

  3. Vzniklé těsto prohněteme rukou, položíme mezi dva pláty papíru na pečení a opatrně rozválíme do placky.

    Poté vložíme na plech, propíchneme na několika místech vidličkou a potřeme rozehřátým ghí.

  4. Pečeme 15 – 20 minut, dokud placka na povrchu nezezlátnou.

    Vyndáme z trouby, poklademe oblíbené ingredience na pizzu, vložíme zpět do trouby a dopečeme.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte