Rychlá nízkosacharidová příloha k masu, omáčkám...
Děkujeme Kačce Kolníkové:)
- 10m
- 1 porce
- jednoduché
Postup přípravy
-
Nastrouhaný sýr dáme do kastrolu a ve vodní lázni rozehřejeme, přidáme žloutek.
Hmotu si vylejeme na talířek a dáme na 10 minut do lednice.
-
Potřeme si prkénko olejem a uděláme si noky - 10 kusů, každý rozplácneme vidličkou.
Vaříme do vyplavání.
Kdo by chtěl navýšit tuky, může si ještě orestovat na ghí.
Makronutrienty
5%
44%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 462 kJ | 1 462 kJ |
Kalorická hodnota | 349 kcal | 349 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,49 g
1,89 g |
2,49 g
1,89 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,249 SVJ | 0,249 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
27,3 g
16 g |
27,3 g
16 g |
Bílkoviny | 23,1 g | 23,1 g |
Sůl | 1,22 g | 1,22 g |
Alergeny
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů