Fazolové lusky v této úpravě se mi nikdy nepřejí. K tomu nějaký sýr nebo steak, trocha čerstvé zeleniny a skvělý oběd či večeře je na světě. :)
- 15m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Sýr | |
---|---|
250 g |
250 g |
1 lžička |
1 lžička |
Fazolové lusky | |
250 g |
250 g |
50 g |
50 g |
jen pokud je slanina velmi libová a nepustí dost tuku 2 lžičky |
2 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Sýr typu halloumi jsem orestovala na pánvi z obou stran na trošce olivového oleje.
-
Slaninu jsem nakrájela na kostičky a osmahla na pánvi. Pokud nepustí dost tuku, přidávám trošku másla. Pak jsem přidala mražené lusky, lehce osolila a orestovala.
Makronutrienty
12%
34%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 908 kJ | 2 571 kJ |
Kalorická hodnota | 217 kcal | 615 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,81 g
0,707 g |
10,8 g
2 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,381 SVJ | 1,08 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
18 g
11 g |
51 g
31 g |
Bílkoviny | 11,2 g | 31,7 g |
Sůl | 2,21 g | 6,25 g |
Alergeny
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů