Sýr halloumi s restovanou cuketou a rajčaty

Adéla Kábelová

Sýr halloumi může být vhodnou náhradou za maso. Je rychle hotový, stačí jej jen krátce orestovat na pánvi. Podávat jej lze třeba se salátem nebo nějakou restovanou zeleninou. Oběd nebo večeři tak lze mít na stole už za pár minut.

Sýr halloumi s restovanou cuketou a rajčaty

Suroviny pro 1 osobu

Čeho Kolik
halloumi, sýr na grilování 140 g
olivový olej 1 lžíce
cuketa 250 g
cibule sladká, šalotka 0,5 kusu
česnek stroužky 2 stroužky
rajčata cherry 10 kusů
olivy černé kalamata (kalamon) 40 g

Postup přípravy

  1. Na přílohu si v pánvi na olivovém oleji nejprve krátce orestuji nadrobno nakrájenou šalotku. Po chvíli přihodím nakrájený česnek a citónovou kůru. Promíchám a přídám cuketu, rajčata a nějaké koření (v mém případě jen sůl, pepř a čerstvý tymián). Restuji cca 5 minut, aby zelenina byla byla tak akorát. Sýr halloumi jen z obou stran orestuji nasucho na pánvi a ochutím sušeným oreganem. Na talíř jsem si ještě přidala zbytek oliv, který jsem měla doma.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů