Sýr halloumi s polníčkovým salátem
Jednoduché a velmi chutné jídlo ze základních surovin, které navíc budete mít připravené během několika málo minut. Ideální oběd nebo večeře pokud nestíháte, ale nechcete se odbývat, co se týká jídla :-)
- 10m
- 1 porce
- jednoduché
- Jíme venku
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Primal
- Restování
- Středomořská
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 1 osobu
Čeho | Kolik |
---|---|
halloumi, sýr na grilování | 150 g |
polníček | 3 hrsti |
rajčata cherry | 75 g |
červená paprika | 50 g |
ředkvičky | 30 g |
lněný olej | 1 lžička |
citronová šťáva, čerstvá | 1 lžička |
máslo přepuštěné, ghí | 2 g |
bazalka sušená drhnutá | 1 špetka |
Postup přípravy
-
Rozpálím pánev a velmi lehce ji potřu přepuštěným máslem (dobře snáší vysoké teploty). Na pánev položím plátky sýru halloumi a na mírnějším plameni restuji dozlatova z obou stran. Mezitím si připravím přílohu. Polníček, rajčata, papriku a ředkvičky omyju, případně nakrájím na menší kousky. Salát jsem ochutila pouze solí, pepřem, špetkou sušené bazalky, lněným olejem a citronovou šťávou.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů