Sweet potato hash - snídaňová směs s mletým masem, batáty a vejcem

Adéla Kábelová

Sweet potato hash - snídaňová směs s mletým masem, batáty a vejcem

Hash je jedno z oblíbených snídaňových jídel v USA. Typicky obsahuje hovězí maso, brambory a cibuli. Já mám moc ráda tuto zdravější variantu doplněnou o zeleninu s batáty namísto brambor. Ideálně poslouží jako sytější víkendová snídaně nebo brunch. V USA se dá koupit tzv. breakfast sausage, což je kořeněné mleté maso. To je určitě možé nahradit mletým masem (krůtím, kuřecím, hovězím nebo vepřovým) a okořenit podle vašich chuťových preferencí.

Postup přípravy

  1. Na pánvi si rozehřeji olej a orestuji mleté maso. Vidličkou se je snažím rozdělit na menší kousíčky. Poté přidám najemnou nakrájenou cibuli a na menší kostičky nakrájené batáty a a papriky. Chvíli zarestuji a přidám nakrájený žampion (ten lze samozřejmě vynechat). Směs osolím, opepřím (já jsem přidala i trochu chilli vloček) a zamíchám. Teď je třeba čekat než změknou batáty. Většinou směs podliji trochou vody a dusím několik minut pod pokličkou.

    Když mám zeleninu měkkou, trochu zvýším plamen a restuji do odpaření veškeré vody. Cílem je, aby zelenina (hlavně batáty) byly měkké a zároveň byly pořádně orestované, což jim dodá na chuti. Zároveň je nechci ale mít rozvařené na kaši.

    Ke konci si vedle na pánvi udělám na troše oleje volské oko. Směs posypu jarní cibulkou, přidám vejce a kus avokáda. Pokud máme, můžeme ke konci vaření přidat do směsi třeba i špenát.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte