Svěží sladko-kyselý salát s opeřencem, hruškou a brusinkami

Hanka Fitness Lamka

Účastní se soutěže: Chutné svačinky

Svěží sladko-kyselý salát s opeřencem, hruškou a brusinkami

Jasně, typické českohospodské "kuře s broskví a eidamem", to je "opravdu" chateau cuisine. Přesto mám maso, které hraje s lehce sladkou chutí ráda, a právě na tom jsem postavila tento jednoduchý, letní recept. Pro ty, co se spěchají opalovat - hotovo je za 20 minut!:-)

Postup přípravy

  1. Okurku a salát nakrájím na malé kousky a dám do velké misky. Vyrobím si zálivku - do tří lžic vody vymačkám asi třetinu citronu a osladím lžičkou medu (urputně míchám, dokud se ta mrška nerozpustí). Zálivku naliju do nakrájené zeleniny a pořádně promíchám.

  2. Zeleninu naservíruju jí na talíře a zatím si orestuju na pár kapkách oleje osolené a opepřené kousky kuřecího masa. Odborně naistaluju na zeleninu, vyskládám proužky hrušky a zasypu brusinkama.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte


Další recepty, které vám budou zaručeně chutnat