Svěží salát z čiroku s rukolou a olivami
Rychlý obědový salátek, jehož příprava Vás stojí cca 5 min. Vašeho času. Podmínkou je, že máte v ledničce uvařený čirok. Salát je výborný. Čirok je navíc bezlepková potravina a ještě k tomu ho můžete koupit za velmi příznivou cenu.
- 50m
- 1 porce
- jednoduché
- Evropská
- Fitness recepty
- Obědy a večeře
- Přílohy
- Rostlinný původ
- Saláty
- Vaření
- Vaříme ze základu
- Vegetariánské recepty
Suroviny pro 1 osobu
Čeho | Kolik |
---|---|
rajčata cherry | 100 g |
cibulka jarní, sečka | 20 g |
cizrna, sterilovaná | 100 g |
čirok, zrno | 70 g |
voda | 220 ml |
sůl | 0,5 lžičky |
olivový olej panenský | 2 lžíce |
olivy plněné | 80 g |
Ume ocet | 2 lžičky |
rukola | 25 g |
Postup přípravy
-
Pokud nemáte čirok uvařený v lednici, tak jej nejprve uvaříme. Čirok je bezlepková obilovina a nemusíte ho namáčet. Čirok propláchneme a vaříme pomalým varem s trojnásobným množstvím vody cca 45min.,osolíme. Uvařený čirok necháme vychladnout.
-
Cibulku a olivy nakrájíme na menší kolečka, zeleninu pokrájíme na trochu větší kousky. K pokrájeným surovinám přidáme uvařený čirok a promícháme s kořením, olejem a ume octem. Salát dochutíme dle vlastní chuti a dáme vychladit do lednice. Podáváme jako lehkou večeři nebo oběd.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů