Svěží salát z čiroku s rukolou a olivami

Jogínka

Rychlý obědový salátek, jehož příprava Vás stojí cca 5 min. Vašeho času. Podmínkou je, že máte v ledničce uvařený čirok. Salát je výborný. Čirok je navíc bezlepková potravina a ještě k tomu ho můžete koupit za velmi příznivou cenu.

Svěží salát z čiroku s rukolou a olivami

Suroviny pro 1 osobu

Čeho Kolik
rajčata cherry 100 g
cibulka jarní, sečka 20 g
cizrna, sterilovaná 100 g
čirok, zrno 70 g
voda 220 ml
sůl 0,5 lžičky
olivový olej panenský 2 lžíce
olivy plněné 80 g
Ume ocet 2 lžičky
rukola 25 g

Postup přípravy

  1. Pokud nemáte čirok uvařený v lednici, tak jej nejprve uvaříme. Čirok je bezlepková obilovina a nemusíte ho namáčet. Čirok propláchneme a vaříme pomalým varem s trojnásobným množstvím vody cca 45min.,osolíme. Uvařený čirok necháme vychladnout.

  2. Cibulku a olivy nakrájíme na menší kolečka, zeleninu pokrájíme na trochu větší kousky. K pokrájeným surovinám přidáme uvařený čirok a promícháme s kořením, olejem a ume octem. Salát dochutíme dle vlastní chuti a dáme vychladit do lednice. Podáváme jako lehkou večeři nebo oběd.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů