Rychlý obědový salátek, jehož příprava Vás stojí cca 5 min. Vašeho času. Podmínkou je, že máte v ledničce uvařený čirok. Salát je výborný. Čirok je navíc bezlepková potravina a ještě k tomu ho můžete koupit za velmi příznivou cenu.
- 50m
- 1 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
100 g |
100 g |
20 g |
20 g |
100 g |
100 g |
70 g |
70 g |
220 ml |
220 ml |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
2 lžíce |
2 lžíce |
80 g |
80 g |
2 lžičky |
2 lžičky |
25 g |
25 g |
Postup přípravy
-
Pokud nemáte čirok uvařený v lednici, tak jej nejprve uvaříme. Čirok je bezlepková obilovina a nemusíte ho namáčet. Čirok propláchneme a vaříme pomalým varem s trojnásobným množstvím vody cca 45min.,osolíme. Uvařený čirok necháme vychladnout.
-
Cibulku a olivy nakrájíme na menší kolečka, zeleninu pokrájíme na trochu větší kousky. K pokrájeným surovinám přidáme uvařený čirok a promícháme s kořením, olejem a ume octem. Salát dochutíme dle vlastní chuti a dáme vychladit do lednice. Podáváme jako lehkou večeři nebo oběd.
Makronutrienty
47%
10%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 635 kJ | 4 154 kJ |
Kalorická hodnota | 152 kcal | 993 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
12,2 g
0,548 g |
79,9 g
3,59 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,22 SVJ | 7,99 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
11 g
1,19 g |
72 g
7,77 g |
Bílkoviny | 2,69 g | 17,6 g |
Sůl | 1,43 g | 9,37 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů