Tento lowcarb dort si oblíbíte pro jeho jednoduchost, přitom je lahodný a efektní - návštěva jistě ocení ke kávě :)
Děkujeme Kačce Kolníkové za recept :)
- 50m
- 12 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Korpus 23 cm | |
---|---|
4 kusy |
4 kusy |
30 g |
30 g |
50 g |
50 g |
100 g |
100 g |
30 g |
30 g |
60 ml |
60 ml |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 6 g |
6 g |
Krém | |
1 kus |
1 kus |
20 g |
20 g |
2 kusy |
2 kusy |
1 lžička |
1 lžička |
Želé | |
12 g |
12 g |
1 hrst |
1 hrst |
Postup přípravy
-
Mouky si smícháme s práškem do pečiva.
Z bílků vyšlehat tuhý sníh.
Žloutky vyšlehat se sladidlem do pěny, pak postupně přilévat máslo a po lžících zašlehávat mouky a přilévat vodu. Těsto bude tužší. Do tužšího těsta vmíchat tuhý sníh.
-
Do dortové formy 23 cm dát na dno pečící papír a dát těsto. Péct na 180 stupňů cca 30 minut-zkoušet špejlí.
-
Na krém - smetanu vyšlehat se sladidlem, pak zašlehat mascarpone a
šťávu z limetky.
-
Želatina :
1 sáček červeného želé na dorty připravit podle návodu,přidat nakrájené jahody, podle chuti dát sladidlo.
-
Z vychladlého korpusu sundat papír a podélně rozříznout (není moc vysoký, tak kdo nechce plnit může nechat v celku). Jednu půlku namazat LC džemem a na druhou půlku namazat část krému. Přiklopit na sebe. Navrch korpusu natřít zbytek krému a zalít vlahou želatinou. Dát vychladit do lednice
Makronutrienty
18%
16%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 261 kJ | 1 432 kJ |
Kalorická hodnota | 301 kcal | 342 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,73 g
2,26 g |
8,78 g
2,56 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,773 SVJ | 0,878 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
28,1 g
15,9 g |
31,9 g
18,1 g |
Bílkoviny | 6,67 g | 7,57 g |
Sůl | 0,235 g | 0,267 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů