ŠVESTKOVÝ KOLÁČ

Veselé avokádo

Oblíbený podzimní dezert v lowcarb verzi - stejně voňavý a chutný jako běžný.

ŠVESTKOVÝ KOLÁČ

Suroviny pro 12 osob

Čeho Kolik
vajíčka 7 kusů
máslo čerstvé 60 g
mandle mleté 230 g
vanilkový extrakt 0,5 lžičky
xylitol 2 lžíce
mák mletý 150 g
smetana ke šlehání, šlehačka 150 g
xylitol 1 lžíce
citrón 1 kus
švestky 350 g
mouka z kešu ořechů 100 g
mandle mleté 50 g
máslo čerstvé 40 g
xylitol 1 lžíce
mandlové aroma, tresť 1 lžička

Postup přípravy

  1. Suroviny na drobenku smícháme a dáme na chvíli do lednice. Smetanu s březovým cukrem přivedeme k varu a vmícháme mletý mák. Chvíli povaříme a dáme stranou. Nakonec ochutíme šťávou z citrónu. Švestky zbavíme pecky a připravíme si do misky. Troubu předehřejeme na 170-180°C. Formu vymažeme máslem a vysypeme jemně mletými mandlemi.

  2. Vejce smícháme s březovým cukrem a vyšleháme do jemné pěny (cca 2 minuty) Metličkou jemně vmícháme rozpuštěné máslo, vanilkový extrakt a nakonec postupně přisypeme jemně mleté mandle. Těsto nalijeme do formy, lžíci sem tam přidáváme makovou náplň a navrch švěstky.

  3. Posypeme připravenou drobenkou a pečeme 20min na připravenou teplotu. Poté jí snížíme na 160°C a pečeme dalších 20 min do zlatova. Upečené těsto poznáme tak, že do něj zapíchneme špejli po vyndání se na ní těsto nelepí. Respektujte zkušenosti s vlastní troubou.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů